Ruilen en Retourneren

Retour 

Toch niet tevreden over je aankoop? Of is het stuk? En voldoet je retour aan onze retourvoorwaarden? Dan storten wij zo snel mogelijk de orderwaarde terug (maximaal 10 werkdagen). De verzendkosten van de retourzending zijn voor eigen rekening.

Retourvoorwaarden

Als je een product wilt retourneren moet het aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. De retour wordt binnen de 14 dagen na levering aangevraagd en verzonden naar George
  2. Het product is in de onbeschadigde originele verpakking en verpakt in een verzenddoos of verzendzak
  3. Het product moet in originele staat geretourneerd worden, wanneer een product beschadigt en/of vies is, kunnen wij de retourzending weigeren.

Heb je een defect product ontvangen of een klacht over de levering van een product? Neem dan voor het retourneren contact op met onze klantenservice om onnodige verzendkosten te voorkomen. Als een product geretourneerd moet worden door een fout aan onze kant nemen wij deze kosten uiteraard op ons.

Retourprocedure

De stappen voor het retourneren gaan als volgt: ( Het aanmelden van je retour is niet nodig )

- Vul het retour formulier volledig in, deze vind je bij je order of kun je downloaden op onze website als je deze niet meer hebt.

- Stop het retour formulier in de doos/verzendzak

- Pak het pakketje weer in

- Schrijf het volgende adres op de doos/verzendzak of geef dit door aan het postkantoor:
George For You
Molenwerf 16A
1911 DB Uitgeest  Nederland

Ga naar het postkantoor en stuur het pakket onze kant op.

Nadat wij het product van je hebben ontvangen zullen we binnen 10 werkdagen de retourzending beoordelen en crediteren.

 Ruilen 

Geef op het bijvoegde retourformulier aan dat je wilt ruilen. Geef duidelijk aan welk item en maat je wilt ontvangen. Nadat wij jou retour hebben ontvangen zullen wij binnen 5 werkdagen het gewenste product jou kant opsturen. Indien niet op voorraad zullen we het crediteren

Veel gestelde vragen

Is retourneren gratis?

Nee, helaas hebben wij geen gratis retour service. De kosten van een retour zijn voor de klant. Verzend je retour altijd met een track & trace zodat je kan zien wanneer hij bij ons aangekomen is.

Mocht je een verkeerd product hebben ontvangen, of moet je order terug door een fout aan onze kant? Neem dan contact op met info@georgeforyou.com

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Wij streven ernaar om de retouren die geleverd worden binnen 10 werkdagen te crediteren.

Is na 10 dagen je geld nog niet teruggestort?
Dan is je retour waarschijnlijk nog niet binnen gekomen. We willen je dan vragen je track & trace naar ons door te sturen zodat we je alsnog verder kunnen helpen. 

Ik heb een defect product, wat nu?

We vinden het erg vervelend om te horen dat je een defect product hebt ontvangen of dat je aankoop eerder kapot is gegaan dan je verwacht had. Om je verder te helpen vragen wij je de volgende stappen te volgen:

- Stuur de informatie en klacht op naar info@georgeforyou.com

- Upload hierbij minimaal twee duidelijke foto's van de defect 

- Wacht op reactie van een van onze collega's voor een retourlabel en verdere informatie

Defecten producten die binnen 3 maanden na aankoopdatum worden terug gestuurd kunnen worden omgeruild voor een nieuw product of een terug betaling ontvangen. Aankopen ouder dan 3 maanden ontvangen een nieuw product of een gift card.